Telepítés

Felmérés

Minden vásárlás esetén egy felméréssel kezdünk, kivéve ha a kedves vásárló úgy dönt. hogy ő maga telepíti le megvásárolt robotfűnyíróját. Mi ezt nem javasoljuk mert adóthatnak hibák telepítés közben vagy épp első indításkor és ilynekor csak a készülékre él a garancia telepítésre nem! Amennyiben mi vagy bármely szakkereskedés telepíti le nem csak a készülékre de a telepítésre is garanciát válalunk!

Na de nézzük milyen szempontokat veszünk figyelembe egy felmérésnél

A terület mérete négyzetméterben

Felmérjük a területet először négyzetméterben majd ezt követi a határoló és visszavezető szál hozza. Meghatározzuk a dokkoló pontos helyét és a 220V-os áram ellátás helyét is egyeztetjük a tulajdonossal.

A terület tagoltságának felmérése

A terület tagoltsága egy nagyon fontos tényezője egy felmérésnél. Feljegyezzük azokat a tárgyakat és növényeket melyeket meg kell kerülnie a robotfűnyírónk. Ez minden esetben nagyon fontos adat mert ha nincs a tárgybeli akadály a robotfűnyírónak és a fák és a növények alja fel van nyírva abban az esetben a robotfűnyírónak meg kell kerülnie azokat. Amennyiben fel van nyírva és nem kell megkerülnie a robotnak abban az esetben egy területnek vesszük  és négyzetméterben azonos tudású gépet választunk ha a robotfűnyíró folyamatosan dolgozhat. Amennyiben a területen több kerülendő tárgy vagy növény van abban az esetben nagyobb robotfűnyíró javasolt!

A terület lejtése, kisebb dombok

Végül a harmadik legfontosabb szempont amit figyelembe veszünk egy felmérésnél, hoogy az adott területen milyen lejtő  esetleg dombok helyezkednek el és milyen fokban lejt vagy épp emelkedik. A Husqvarna robotfűnyírók kisebb gépei is 40%-os emelkedőt is képesek kezelni. Így az alacsonyabb lejtők nem jelentenek problémát de a 40% felett már az AWD robotokat javasoljuk. A Husqvarna palettájában szereplő robotok között találunk olyat ami a 70%-os lejtőkkel is megbírkózik.

Összegzés

Így már eljutottunk oda az előbb leírtakból, hogy egy adott terület felmérésnél nem csak a terület méretét kell nézni egy adott robotofűnyíró kiválasztásánál! Ezért emeljük ki a pontos felmérés fontosságát mert ezen feltételek  figyelembe vételével egy esetleges rossz választás rendkívül nagy bosszúságot okozhat. Egy alulméretezett robotfűnyíró választás olyan problémákat is okozhat, hogy nem tudja kezelni a teljes területet ami abból is észrevehető, hogy a gyep nem egyenletes, sok még a le nem vágott terület.

Tehát érdemes minden esetben profit felkérni a felmérésre és a telepítésre az esetleges nézeteltérések elkerülése végett!

Telepítés

A telepítés menete két formában történik, az egyik amikor kisebb összetettebb kertekben alkalmazzuk, hogy egy speciális ásóval megnyitjuk a földet. Így nagyon precíz  telepítést véezhetünk. A kábelt nagyjából 5cm mélyre fektetjük ha a talaj szerkezete endedi majd eldöngöljük a földet így a telepítés nyoma 1-2héten belül eltünik.

A másik lehetőség amikor jóval nagyobb területekről beszélünk és kevés az ív és a kikerülendő tárgy abban az esetben egy a Husqvarna által gyártott sepeciális telepítő gépet alkalmazunk.A földet itt is eldolgozzuk és telepítés után 1-2héttel nem is látszik a helye.

Mindkét esetben a területhez képest a leg figylemesebben eljárva gyönyörű gondozás mentes területet és szabadidőt kapunk.

Beállítás

Miután lefektettük a határoló vezetéket és a vissza vezető szálat már csak a dokkoló elhelyezése és bekötése van hátra. A dokkoló bekötése után mindenképp zölden kell világítani az eszközön el helyezett led ami azt mutatja , hogy a telepítés sikered volt és él a rendszer.

Miután ez megvan a robotfűnyírón ellenőrizzük a szoftvert, minden esetben frissítjük, hogy a lehető legfissebb rendszerel kezdje meg a munkát.Ez után a robotfűnyírót ráhangoljuk az ön területének leg kezdvezőbb beállításokat.

Élvezze!

Üdvözöljük a robotfűnyíród.hu-n! Cégünk Husqvarna Robotfűnyírók forgalmazásával és szervízelésével foglalkozik.

Elérhetőség

Kövess minket!

2022 © Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | ÁSZF | Powered  by Robotfunyirod