Telepítés

Felmérés

Minden vásárlás esetén egy felméréssel kezdünk , kivéve ha  a kedves vásárló úgy dönt , hogy ő maga telepíti ls megvásárolt robotfűnyíróját. Mi ezt nem javasoljuk mert adódhatnak hibák telepítés közben vagy épp első indításkor és ilyenkor csak a készülékre él a garancia a telepítésre nem! Amennyiben mi vagy bármely szakkereskedés telepíti le nem csak a készülékre de a telepítésre is garanciát vállalunk!

 

Na de nézzük milyen szempontokat veszünk figyelembe egy felmérésnél!

A terület mérete négyzetméterben.

Felmérjük a területet majd ezt követi a határoló vezeték lemérése és a visszavezető kábel hossza. Meg határozzuk a dokkoló pontos helyét és a  220V-os áram ellátás helyét is egyeztetjük a tulajdonossal.

A terület tagoltságának felmérése.

A terület tagoltsága egy nagyon fontos tényezője egy felmérésnél. Feljegyezzük azokat a tárgyakat és növényeket melyeket meg kell kerülnie a robotfűnyírónak. Ez  minden esetben nagyon adat mert ha nincs tárgybeli akadály a robotfűnyírónak és a fák és növények alja fel ban nyírva abban az esetben a robotfűnyírónak nem kell megkerülnie így egy területnek vesszük a kertet és egy négyzetméterben azonos tudású robotfűnyíró megfelelő választás lehet. Amennyiben több tárgyar vagy növényt kell kerülnie a robotfűnyírónak ebben az esetben hiába tudná egy adott robot négyzetméterben kezelni a kertet mégis nagy esélye van annak, hogy csak nagyobb robotfűnyíró tudja azt kezelni!

A terület lejtése, kisebb dombok.

Végül a harmadik legfontosabb dolog amit figyelembe veszünk egy felmérésnél az  az , hogy egy adott területen milyen lejtő esetleg dombok helyezkednek el és milyen fokban lejt vagy épp emelkedik. A Husqvarna robotfűnyírók kisebb gépei is 40%-os emelkedőt képesek kezelni így az alacsonyabb lejtők nem jelentenek problémát de a 40% felett már az AWD robotokat javasoljuk. A Husqvarna palettájában szereplő robotok között találunk olyat ami 70%-os lejtőkkel is megbírkózik.

Összegzés

Így már eljutottunk oda az előbb leítakból, hogy egy adott terület felmérésénél nem csak a terület méretét kell nézni egy adott robotfűnyíró kiválasztásánál! Ezért emeljük ki a pontos felmérés fontosságát mert ezen feltételek nem figyelembe vételével egy esetleges rossz választás rendkívül nagy bosszúságot okozhat. Egy alulméretezett robotfűnyíró választás olyan problémákat is okozhat, hogy nem tudja kezelni a teljes területet ami abból is eszrevehető, hogy a gyep nem egyenletes sok a még nem levágott terület és csak bosszúságot okoz.

 

Tehát éredemes minden esetben érdemes profit felkérni a felmérésre és a telepítésre az esetleges nézeteltérések elkerülése végett!

Telepítés

A telepítés menete két formában történik, az egyik amikor kisebb összetetteb kertekben alkalmazunk, hogy egy sepeciális ásóval megnyitjuk a földet. Így nagyon precíz telepítést végezhetünk. A kábelt kb 5cm mélyre fektetjük ha a talaj szerkezete is engedi és eldöngöljük a földet így a telepítés nyoma 1-2 héten belül eltűnik.

A másik eshetőség amikor jóval nagyob területekről beszélünk és kevés az ív és a kikerülendő tárgy abban az esetben egy a Husqvarna átlal gyártott sepeciális telepítő gépet alkalamazunk. A földet itt is eldolgozzuk és telepítés után 1-2 héttel már nem is látszik a helye.

Mindkét esetben a területhez képest a legfigyelemesebben eljárva gyönyörű gondozás mentes területet és szabadidőt kapunk. 

 

Beállítás

Miután lefektettük a  határoló vezetéket és a vissza veztő szálat mér csak a dokkoló bekötése van hátra. A dokkoló bekötése után mindenképp zölden kell világítani a lednek ezzel ellenőrizve, hogy a telepítés hibamentesen sikerült.

Miután ez megvan a robotfűnyírón ellenőrizzük a szoftvert, minden esetben frissítjük ha igényli. Ezután a robotfűnyírót beállítjuk az ön kertjének leg kedvezőbb beállításokat.

Innentől dőljön hátra és élvezze, hogy a robotfűnyíró elvégzi ön helyett a munkát!

Élvezze!

Kapolat

Hétköznap

08:00 – 16:00

Hétvégén

08:00 – 12:00

Kapcsolat

Telefon

+36 30 702 6279

Email

info@robotfunyirod.hu

Címünk

2377 Örkény Fő út 1/a